Suszone wiśnie to dobra propozycja przekąski lub dodatek do musli, kasz, ryżu. Ich charakterystyczny, kwaśno- słodki smak doskonale wzbogaca wypieki i desery. Suszona wiśnia jest doskonałym dodatkiem zarówno smakowym, jak i aromatycznym do parzenia czarnej lub zielonej herbaty. Owoce należy zalać gorącą wodą i parzyć pod przykryciem ok. 10 min.
Bez dodatku cukru, zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Bez konserwantów i niesiarkowane.
Wiśnie są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym melatoniny, hormonu wydzielanego przez mózg, który reguluje nasz cykl snu. Dodatkowo wspomagają pamięć, mają właściwości odtruwające i antytoksyczne, oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. Wiśnie mają także właściwości upiększające i ujędrniające dla skóry.
Skład: wiśnie suszone 100% (bez pestek)
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 1116 kJ/264 kcal;
tłuszcz 0,25g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g;
węglowodany 62,9g; w tym cukry 47,3g;
błonnik 7,5g;
białko 6,2g;
sól <0,01g.
Jak suszone są owoce?
Całe owoce suszone są w sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych. Po wysuszeniu owoce przechodzą proces selekcji.