Figi suszone w mące ryżowej to pyszna przekąska. Suszone figi zostały pokryte delikatną warstwą mąki ryżowej – ta kombinacja dodaje smaku, tekstury i dodatkowej warstwy chrupkości do tradycyjnych suszonych fig.
Figi suszone w mące ryżowej mają intensywny i słodki smak fig, który jest wzbogacony lekką nutą ryżowej mąki. Miąższ fig pozostaje miękki, soczysty i słodki, a powłoka z mąki ryżowej nadaje im chrupiącą teksturę i lekkość. Mąka ryżowa, używana do pokrycia suszonych fig, pochodzi z mielonego ryżu i jest często stosowana w kuchni jako substytut tradycyjnej mąki pszennej. Ma delikatny smak i jest dobrze przyswajalna przez organizm. Mąka ryżowa wzbogaca również przekąskę o dodatkową warstwę chrupkości. Figi suszone w mące ryżowej są idealne jako zdrowa i smaczna przekąska. Mogą być spożywane samodzielnie jako słodka przekąska lub dodawane do musli, płatków śniadaniowych, jogurtów, ciast, deserów lub sałatek owocowych. Dodatek mąki ryżowej nadaje im ciekawy wizualny efekt i dodatkową strukturę. Warto zauważyć, że figi suszone w mące ryżowej, podobnie jak wszystkie suszone owoce, są bogate w naturalne cukry i wartości odżywcze. Należy spożywać je z umiarem, zwłaszcza jeśli się kontroluje ilość spożywanych kalorii lub ma się problemy z poziomem cukru we krwi.
Skład: Figa suszona (97%), mąka ryżowa (3%)
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość Energetyczna: 1236 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 64 g w tym cukry 41 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,71 g
Błonnik: 0,70 g