Świderek to bez wątpienia jedna z najpopularniejszych form makaronu, którą chętnie spożywamy w połączeniu z sosami, warzywami, czy mięsem. Jego popularność wynika nie tylko ze składu, ale również z łatwości przygotowania. W dzisiejszym zabieganym świecie, gdzie brakuje czasu na skomplikowane potrawy, szybkie i pożywne dania są na wagę złota, a makaron jest tu niezastąpiony.
Makaron orkiszowy świderek wyrabiany z mąki orkiszowej typu 2000 z certyfikowanych upraw ekologicznych gwarantuje wysoką jakość, z której słynie marka Bartolini. Doskonale nadaje się zarówno do tradycyjnej pomidorowej, jak i jako baza do dań z warzywami, mięsem czy w wersji wegetariańskiej.
Makaron orkiszowy świderek to:
- Wysokiej jakości produkt dla osób szukających alternatywy dla klasycznych makaronów,
- Wykonany z ekologicznych surowców,
- Najbardziej znana i lubiana forma makaronu.
Bartolini to jeden z liderów w produkcji zdrowej żywności, specjalizujący się w makaronach od ponad 25 lat. Firma, która rozpoczęła działalność w manufakturze w Otwocku, w 2004 roku przeniosła się do nowoczesnego zakładu produkcyjnego, gdzie działa jeszcze prężniej. Systemy HACCP i ISO9001 gwarantują bezpieczeństwo, a zaangażowanie pracowników zapewnia wysoką jakość produktów. W naszym sklepie internetowym znajdziesz szeroki wybór makaronów marki Bartolini – idealnych zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
Skład: 100% mąka orkiszowa razowa typ 1850 (z upraw ekologicznych)
Sposób przygotowania: Gotować na małym ogniu, we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Kraj pochodzenia: Polska