Oliwa Elli’s Farm Extra Virgin pochodzi z rodzinnego gaju oliwnego, zlokalizowanego w samym centrum Krety w rejonie Agia Varvara w okolicach Heraklionu. Drzewa oliwne odmiany Koroneika rosną w dziewiczych górskich terenach na wysokości 600 m n.p.m. Zaraz po wytłoczeniu oliwa przetaczana jest do wypełnionych azotem zbiorników ze stali nierdzewnej i przechowywana w stałej temperaturze 12-15 stopni Celsjusza. Butelki wykonane są z odpowiedniego szkła chroniącego przed promieniowaniem UV następnie dopełniane azotem aby produkt trafiający do klienta zachował te same parametry jak w momencie butelkowania.
Jakość oliwy determinuje kwasowość – maksymalny poziom kwasowości dla Oliw Extra Virgin nie może przekroczyć 0,8 – Wymagania Europejskiej Normy dla EVOO
EVOO Elli’s Farm osiągnęła kwasowość < 0,6 potwierdzoną badaniami przeprowadzonymi po zbiorach 2019, co plasuje ją w światowej czołówce oliw Extra Virgin. Jest to wynik odpowiedniego procesu, zbioru i przetwórstwa – oliwki zbierane są ręcznie we właściwej fazie dojrzałości i przetwarzane do 6 godzin od momentu zbioru. Dzięki swojemu profilowi lipidowemu jest podstawowym źródłem tłuszczy w diecie osób świadomie dbających o zdrowie.
Właściwe podejście do uprawy, zbiorów i poszczególnych etapów przetwórstwa, sprawia, że oliwy Elli’s Farm wyróżnia niespotykany charakter, bukiet, balans oraz bogactwo składników prozdrowotnych.
Perfekcyjnie zbalansowana goryczka i pikantność świetnie dopełnią smak przyrządzanych potraw.
Produkt w 100% naturalny – Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia uzyskana bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Producent: Ellis Farm, Agia Varvara, Iraklion, Crete
Oliwę możesz zakupić w pięciu pojemnościach: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml i 1000 ml.
Kraj: Grecja
Adres: Agia Varvara 700 03
Miasto: Heraklion - Kreta
E-mail: sklep@shopping.meraklis.store (polski dystrybutor)
Numer telefonu: + 48 609 001 659 (polski dystrybutor)
Oliwa Elli’s Farm Extra Virgin pochodzi z rodzinnego gaju oliwnego, zlokalizowanego w samym centrum Krety w rejonie Agia Varvara w okolicach Heraklionu. Drzewa oliwne odmiany Koroneika rosną w dziewiczych górskich terenach na wysokości 600 m n.p.m. Zaraz po wytłoczeniu oliwa przetaczana jest do wypełnionych azotem zbiorników ze stali nierdzewnej i przechowywana w stałej temperaturze 12-15 stopni Celsjusza. Butelki wykonane są z odpowiedniego szkła chroniącego przed promieniowaniem UV następnie dopełniane azotem aby produkt trafiający do klienta zachował te same parametry jak w momencie butelkowania.
Jakość oliwy determinuje kwasowość – maksymalny poziom kwasowości dla Oliw Extra Virgin nie może przekroczyć 0,8 – Wymagania Europejskiej Normy dla EVOO
EVOO Elli’s Farm osiągnęła kwasowość < 0,6 potwierdzoną badaniami przeprowadzonymi po zbiorach 2019, co plasuje ją w światowej czołówce oliw Extra Virgin. Jest to wynik odpowiedniego procesu, zbioru i przetwórstwa – oliwki zbierane są ręcznie we właściwej fazie dojrzałości i przetwarzane do 6 godzin od momentu zbioru. Dzięki swojemu profilowi lipidowemu jest podstawowym źródłem tłuszczy w diecie osób świadomie dbających o zdrowie.
Właściwe podejście do uprawy, zbiorów i poszczególnych etapów przetwórstwa, sprawia, że oliwy Elli’s Farm wyróżnia niespotykany charakter, bukiet, balans oraz bogactwo składników prozdrowotnych.
Perfekcyjnie zbalansowana goryczka i pikantność świetnie dopełnią smak przyrządzanych potraw.
Produkt w 100% naturalny – Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia uzyskana bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Producent: Ellis Farm, Agia Varvara, Iraklion, Crete
Oliwę możesz zakupić w pięciu pojemnościach: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml i 1000 ml.
Kraj: Grecja
Adres: Agia Varvara 700 03
Miasto: Heraklion - Kreta
E-mail: sklep@shopping.meraklis.store (polski dystrybutor)
Numer telefonu: + 48 609 001 659 (polski dystrybutor)
od 13,10 zł
92,00 zł