Krajanka sojowa
Kraj pochodzenia: Czechy
Składniki: odtłuszczona mąka sojowa.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Sposób przyrządzania:
Krajanka sojowa jest odwodniona i bezmięsna, dlatego należy przed spożyciem moczyć ją 30 min. w gorącej zalewie (3:1), sporządzonej z wywaru warzywnego, sosu sojowego lub innych przypraw. Podawać jak mięso do flaków, strogonowa, potraw chińskich, zup, gulaszu.
Waga | 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1334 kj / 316 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 19,1 g |
W tym cukry | 13,0 g |
Błonnik | 16,0 g |
Białko | 50,0 g |
Sól | 0,0 g |