Fasola Adzuki charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest doskonałym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Bardzo popularne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak używana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki należy zalać wodą na około 12 godzin, a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać również pod nazwą Addzuki lub czerwoną soją. Obecnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w kuchni wschodu. Jest dość drobna, najczęściej koloru czerwonego chociaż zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Kraj pochodzenia: Chiny
| Wartość energetyczna | 1377 kJ/329 kcal |
| Tłuszcz | 0,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
| Węglowodany | 63 g |
| w tym cukry | 0 g |
| Błonnik | 13 g |
| Białko | 20 g |
| Sól | 0,01 g |
Producent: BadaPak sp.j.
Kraj: Polska
Adres: Bieniewiec ul. Katowicka 9
Kod pocztowy: 96-321
Miasto: Żabia Wola
E-mail: badapak@badapak.pl
Numer telefonu: 46 857 71 72
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.