263 w magazynie
Aktualnie wybrana waga:
263 w magazynie
Szukasz zdrowej i sycącej alternatywy dla tradycyjnych kotletów? Kotlety sojowe to produkt w 100% roślinny, bogaty w białko i błonnik, idealny do kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Po odpowiednim przygotowaniu zyskują mięsną strukturę i wyjątkową chłonność przypraw, dzięki czemu doskonale sprawdzą się w klasycznych daniach obiadowych.
Składniki: odtłuszczona mąka sojowa niemodyfikowana genetycznie.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Sposób przyrządzania: Zagotuj 1 litr wody z warzywami lub kostką bulionową. Zagotuj lub zanurz w niej kotlety sojowe przez 10 min. do miękkości, a następnie wyjmij je i lekko odsącz. W misce roztrzep jajka, obtaczaj w nich odsączone kotlety i od razu kładź na rozgrzany na patelni olej. Przed zanurzeniem w jajku, możesz kotlety sojowe oprószyć mąką, wówczas jajko lepiej przywrze. Lekko zrumienione kotleciki odwróć na drugą stronę i polej niewielką ilością sosu sojowego. Gotowe kotleciki można jeszcze podlać niewielką ilością wywaru, w którym się moczyły i chwilę poddusić, wówczas będą bardziej wilgotne i delikatniejsze. Z kotlecikami idealnie komponuje się surówka z kiszonej kapusty lub inny dodatek o mocnym, zdecydowanym smaku.
Kraj pochodzenia: Czechy
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.