Delikatnie orzeźwiająca herbata inspirowana ośnieżonym masywem Monte Rosa- najpotężniejszym pasmem górskim całych Alp. Człowiek w obliczu tak monumentalnego widoku zdaje sobie sprawę z tego, że jest jedynie częścią czegoś większego, częścią pięknego świata. Herbata Monte Rosa to nie tylko wysublimowany smak płynący z surowej natury, ale także zdrowie ziół z cudownych gór alpejskich. Mięta pieprzowa i mięta Nana łagodzą wiele negatywnych stanów organizmu, działają rozkurczowo i obniżają napięcie mięśni. Zapach mięty energetyzuje ciało i umysł. Eukaliptus odświeża i oczyszcza organizm, koi rozbiegane myśli. Szałwia, od wieków ceniona za swoje lecznicze działanie, łagodzi objawy wielu schorzeń i zapobiega im. Potrafi łagodzić potliwość, uderzenia gorąca i niepokój, poprawia metabolizm. Kwiaty ślazu, ponieważ zawierają śluz, polecane są w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych, łagodzą podrażnione gardło. Dodatek werbeny cytrynowej to prawdziwa ulga od stresu, która uwalnia spięte nim mięśnie. Ona oraz trawa cytrynowa nadają mieszance subtelnej, lecz ostrej nuty cytrusów. Całość stworzona została na delikatnej białej herbacie China OP, która uwydatnia smak zawartych w mieszance ziół. Monte Rosa jest bakteriobójcza, przeciwzapalna i przeciwwirusowa.
WŁAŚCIWOŚCI HERBATY:
Ma prozdrowotne, antyoksydacyjne działanie; przyjemnie orzeźwia i delikatnie pobudza. Zapobiega powstawaniu zmian nowotworowych.
KRAJ POCHODZENIA: Chiny, prowincja Fujian
SKŁAD: Herbata biała China OP, mięta pieprzowa, eukaliptus, szałwia, kwiaty ślazu, werbena cytrynowa, mięta Nana, trawa cytrynowa.
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (70 – 85℃) i pozostawić pod przykryciem, po około 5 – 7 minutach oddzielić liście od naparu.