Pasta z prażonych pistacji z białą czekoladą i maliną to aksamitny, smarowny krem o wspaniałym, słodkawym pistacjowo-czekoladowym smaku ze słodko-kwaśną nutą maliny. W paście są wyłącznie pistacje, biała czekolada oraz maliny – bez dodatku soli, konserwantów czy oleju palmowego. Można ją stosować m.in. do wypieku ciast, ciastek, jako dodatek do pieczywa, naleśników, gofrów, koktajli, domowych lodów czy porannej owsianki.
Pistacje charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, witaminy E, tiaminy, potasu i fosforu.
Witamina E, przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym oraz działa jako „zamiatacz” na wolne rodniki. Tiamina (witamina B1) przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, serca oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, mięśni oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Fosfor natomiast przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych, w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Pistacje są również źródłem białka, wapnia i magnezu.
Wapń przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych zębów, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Magnez m.in. przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Pojemność: 180 g
Producent: Zbigniew Ciemniewski Przetwórstwo Rolno-Spożywcze
Kraj: Polska
Adres: ul. Dzika 23
Kod pocztowy: 43-215
Miasto: Jankowice
E-mail: +48 515 394 021
Pasta z prażonych pistacji z białą czekoladą i maliną to aksamitny, smarowny krem o wspaniałym, słodkawym pistacjowo-czekoladowym smaku ze słodko-kwaśną nutą maliny. W paście są wyłącznie pistacje, biała czekolada oraz maliny – bez dodatku soli, konserwantów czy oleju palmowego. Można ją stosować m.in. do wypieku ciast, ciastek, jako dodatek do pieczywa, naleśników, gofrów, koktajli, domowych lodów czy porannej owsianki.
Pistacje charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, witaminy E, tiaminy, potasu i fosforu.
Witamina E, przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym oraz działa jako „zamiatacz” na wolne rodniki. Tiamina (witamina B1) przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, serca oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, mięśni oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Fosfor natomiast przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych, w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Pistacje są również źródłem białka, wapnia i magnezu.
Wapń przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i zdrowych zębów, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Magnez m.in. przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Pojemność: 180 g
Kraj: Polska
Adres: ul. Dzika 23
Kod pocztowy: 43-215
Miasto: Jankowice
E-mail: +48 515 394 021