Ryż Czerwony charakteryzuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale również łatwością w przygotowywaniu. Z nim Twoje dania nabiorą niepowtarzalnego charakteru. Pochodzący z Tajlandii Ryż Czerwony jest produktem najwyższej jakości. To gwarantuje, że będziesz cieszyć się wyjątkowo orzechowym aromatem i pięknym wyglądem każdej porcji.
Ryż Czerwony to nie tylko pyszny dodatek do potraw. To również źródło cennych składników odżywczych, które pomogą Ci zadbać o swoje zdrowie. W 100g produktu znajduje się aż 1491kJ / 356kcal energii, 3,33g tłuszczu, 75,6g węglowodanów oraz 9g białka.
Właściwości zdrowotne czerwonego ryżu: zawiera witaminy A, D, E, a także minerały – m.in. magnez, cynk, żelazo. Wpływa korzystnie na serce, układ krążenia, działa przeciwmiażdżycowo. Rozjaśnia cerę, pozytywnie wpływa na procesy widzenia, obniża gorączkę, bóle głowy, zatrucia oraz kaszel. Poprawia witalność, która ma bardzo duże znaczenie w utrzymaniu organizmu w dobrym zdrowiu. Wpływa korzystnie na układ odpornościowy, jest lekkostrawny, a więc osoby mające problem z układem pokarmowym powinny po niego sięgać, reguluje pracę układu pokarmowego (dzięki zawartości błonnika, reguluje poziom glukozy we krwi).
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Wartość energetyczna | 1491 kJ / 356 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 3,33 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 75,6 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 9 g |
Sól | 0,01 g |
Błonnik | 11 g |