Pasta z nerkowców idealnie smakuje podana na bułce lub chlebie, gofrze czy naleśniku. Doskonale łączy się z przetworami owocowymi, można też dodawać ją do owsianki. Podkreśla smak wypieków, a dla miłośników orzechowego smaku może być wyjadanym prosto ze słoika przysmakiem. Do produkcji nie są stosowane żadnych dodatki chemiczne, tłuszcze utwardzone, konserwanty, stabilizatory i aromaty. Wszystkie walory smakowe, a także przyjemny zapach pasta zawdzięcza stuprocentowej zawartości orzechów najwyższej jakości.
Smak i konsystencja: konsystencja gęsta. Wyczuwalna słodycz pochodząca z orzechów nerkowca, przełamana delikatnym smakiem prażenia.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Przechowywanie: Po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nerkowce są cenione na całym świecie przede wszystkim za swój wyjątkowy smak. Wyróżnia je jednak również konsystencja, dzięki której uzyskane z nich wyroby są niezwykle kremowe. Dotyczy to także tej pasty, która w 100% składa się właśnie z orzechów. Może ona stanowić nie tylko ciekawy dodatek do śniadań i deserów, ale też wytrawnych sosów, a nawet zup. Jej jasny kolor pięknie kontrastować będzie np. z czekoladowymi ciastami, co docenią klienci dbający o estetykę serwowanych potraw, czy fotografowie kulinarni.
Pasta z orzechów nerkowca – pożywne źródło błonnika i białka
Orzechy nerkowca są doskonałym wyborem dla osób, które szukają smacznego sposobu na uzupełnienie codziennych posiłków w białko i żelazo. Świetnie sprawdzą się więc dla wegan czy wegetarian. Są jednak polecane także w przypadku diety tradycyjnej, ze względu na wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który nie tylko wpływa na uczucie sytości, ale również pomaga regulować pracę układu trawiennego. Dodatkowo zawartość magnezu wspomaga wchłanialność wapnia, a obecność miedzi pozytywnie oddziałuje na metabolizm.
Tak jak inne orzechy, nerkowce dobrze wpływają na układ sercowo-naczyniowy. Ich regularne spożywanie w ramach zbilansowanej diety może przyczynić się do minimalizacji ryzyka występowania dotykających go chorób. Zawartość witamin z grupy B sprawia, że pasta z orzechów nerkowca polecana jest także osobom zmagającym się m.in. ze stresem. Po odkręceniu należy dokładnie wymieszać produkt, ze względu na naturalną tendencję do rozwarstwiania się.
Skład: prażone orzechy nerkowca 100%
Gramatura: 180 g
Producent: Manufaktura Dobry Orzech Klaudia Tomczak
Kraj: Polska
Adres: ul. Polna 81
Kod pocztowy: 55-114
Miasto: Ozorowice
E-mail: biuro@dobry-orzech.pl
Numer telefonu: 791 304 450
Pasta z nerkowców idealnie smakuje podana na bułce lub chlebie, gofrze czy naleśniku. Doskonale łączy się z przetworami owocowymi, można też dodawać ją do owsianki. Podkreśla smak wypieków, a dla miłośników orzechowego smaku może być wyjadanym prosto ze słoika przysmakiem. Do produkcji nie są stosowane żadnych dodatki chemiczne, tłuszcze utwardzone, konserwanty, stabilizatory i aromaty. Wszystkie walory smakowe, a także przyjemny zapach pasta zawdzięcza stuprocentowej zawartości orzechów najwyższej jakości.
Smak i konsystencja: konsystencja gęsta. Wyczuwalna słodycz pochodząca z orzechów nerkowca, przełamana delikatnym smakiem prażenia.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Przechowywanie: Po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nerkowce są cenione na całym świecie przede wszystkim za swój wyjątkowy smak. Wyróżnia je jednak również konsystencja, dzięki której uzyskane z nich wyroby są niezwykle kremowe. Dotyczy to także tej pasty, która w 100% składa się właśnie z orzechów. Może ona stanowić nie tylko ciekawy dodatek do śniadań i deserów, ale też wytrawnych sosów, a nawet zup. Jej jasny kolor pięknie kontrastować będzie np. z czekoladowymi ciastami, co docenią klienci dbający o estetykę serwowanych potraw, czy fotografowie kulinarni.
Pasta z orzechów nerkowca – pożywne źródło błonnika i białka
Orzechy nerkowca są doskonałym wyborem dla osób, które szukają smacznego sposobu na uzupełnienie codziennych posiłków w białko i żelazo. Świetnie sprawdzą się więc dla wegan czy wegetarian. Są jednak polecane także w przypadku diety tradycyjnej, ze względu na wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który nie tylko wpływa na uczucie sytości, ale również pomaga regulować pracę układu trawiennego. Dodatkowo zawartość magnezu wspomaga wchłanialność wapnia, a obecność miedzi pozytywnie oddziałuje na metabolizm.
Tak jak inne orzechy, nerkowce dobrze wpływają na układ sercowo-naczyniowy. Ich regularne spożywanie w ramach zbilansowanej diety może przyczynić się do minimalizacji ryzyka występowania dotykających go chorób. Zawartość witamin z grupy B sprawia, że pasta z orzechów nerkowca polecana jest także osobom zmagającym się m.in. ze stresem. Po odkręceniu należy dokładnie wymieszać produkt, ze względu na naturalną tendencję do rozwarstwiania się.
Skład: prażone orzechy nerkowca 100%
Gramatura: 180 g
Kraj: Polska
Adres: ul. Polna 81
Kod pocztowy: 55-114
Miasto: Ozorowice
E-mail: biuro@dobry-orzech.pl
Numer telefonu: 791 304 450