Zastosowanie masła z migdałów:
W produktach Dobrego Orzecha nie ma miejsca na chemiczne dodatki, stabilizatory, konserwanty czy aromaty.
Dzięki migdałom pozyskiwanym z zaufanych plantacji wyroby mają doskonały smak i zawierają szeroką gamę składników odżywczych. W postaci pasty bardzo łatwo je dodawać do wszelkiego rodzaju potraw także dla dzieci i osób starszych. To pyszne i przede wszystkim zdrowe urozmaicenie codziennej diety tradycyjnej, wegetariańskiej i wegańskiej. Dodatkowo charakterystyczny zapach migdałów wspaniale zachęci do jedzenia każdego – nawet największego niejadka.
Wartości odżywcze i korzyści z jedzenia pasty z migdałów
Tak jak inne orzechy, migdały są doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają dużą ilość antyoksydantów oraz witamin, w tym z grupy B. To sprawia, że regularnie spożywana pasta z migdałów wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia. Wspomagając regulację cholesterolu, jako dodatek do diety może stanowić jeden z elementów profilaktyki chorób serca. Charakteryzuje ją niski indeks glikemiczny, co oznacza, że jest to również bardzo dobry wybór dla klientów zmagających się z cukrzycą.
Pasta z migdałów zawiera też mnóstwo białka, co jest bardzo ważne szczególnie dla osób na diecie roślinnej. Jej niewielki dodatek regularnie uwzględniany w codziennych posiłkach pomaga w ich zbilansowaniu i efektywnym osiągnięciu odpowiedniej podaży niezbędnych składników odżywczych oraz kalorii. Świeżo wyprodukowaną pastę sprzedajemy w słoikach o dwóch pojemnościach – 180 i 270 g. Każdy z łatwością może więc zakupić ilość produktu odpowiadającą indywidualnemu zapotrzebowaniu. Wyrób ten doskonale sprawdzi się również w formie prezentu dla prawdziwych smakoszy.
Smak i konsystencja: konsystencja lekko płynna, bardzo aksamitna. Smak delikatnie marcepanowy, niezbyt intensywny, idealny dla osób które nie przepadają za intensywnie orzechowym smakiem. Pasta migdałowa została wyprodukowana z orzechów blanszowanych.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Przechowywanie: Po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: prażone migdały 100%.
Gramatura: 180 g
Producent: Manufaktura Dobry Orzech Klaudia Tomczak
Kraj: Polska
Adres: ul. Polna 81
Kod pocztowy: 55-114
Miasto: Ozorowice
E-mail: biuro@dobry-orzech.pl
Numer telefonu: 791 304 450
Zastosowanie masła z migdałów:
W produktach Dobrego Orzecha nie ma miejsca na chemiczne dodatki, stabilizatory, konserwanty czy aromaty.
Dzięki migdałom pozyskiwanym z zaufanych plantacji wyroby mają doskonały smak i zawierają szeroką gamę składników odżywczych. W postaci pasty bardzo łatwo je dodawać do wszelkiego rodzaju potraw także dla dzieci i osób starszych. To pyszne i przede wszystkim zdrowe urozmaicenie codziennej diety tradycyjnej, wegetariańskiej i wegańskiej. Dodatkowo charakterystyczny zapach migdałów wspaniale zachęci do jedzenia każdego – nawet największego niejadka.
Wartości odżywcze i korzyści z jedzenia pasty z migdałów
Tak jak inne orzechy, migdały są doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają dużą ilość antyoksydantów oraz witamin, w tym z grupy B. To sprawia, że regularnie spożywana pasta z migdałów wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia. Wspomagając regulację cholesterolu, jako dodatek do diety może stanowić jeden z elementów profilaktyki chorób serca. Charakteryzuje ją niski indeks glikemiczny, co oznacza, że jest to również bardzo dobry wybór dla klientów zmagających się z cukrzycą.
Pasta z migdałów zawiera też mnóstwo białka, co jest bardzo ważne szczególnie dla osób na diecie roślinnej. Jej niewielki dodatek regularnie uwzględniany w codziennych posiłkach pomaga w ich zbilansowaniu i efektywnym osiągnięciu odpowiedniej podaży niezbędnych składników odżywczych oraz kalorii. Świeżo wyprodukowaną pastę sprzedajemy w słoikach o dwóch pojemnościach – 180 i 270 g. Każdy z łatwością może więc zakupić ilość produktu odpowiadającą indywidualnemu zapotrzebowaniu. Wyrób ten doskonale sprawdzi się również w formie prezentu dla prawdziwych smakoszy.
Smak i konsystencja: konsystencja lekko płynna, bardzo aksamitna. Smak delikatnie marcepanowy, niezbyt intensywny, idealny dla osób które nie przepadają za intensywnie orzechowym smakiem. Pasta migdałowa została wyprodukowana z orzechów blanszowanych.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Przechowywanie: Po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: prażone migdały 100%.
Gramatura: 180 g
Kraj: Polska
Adres: ul. Polna 81
Kod pocztowy: 55-114
Miasto: Ozorowice
E-mail: biuro@dobry-orzech.pl
Numer telefonu: 791 304 450