Tahini, to podstawowy składnik wielu dań tradycyjnej kuchni blisko i dalekowschodniej oraz śródziemnomorskiej, a dokładnie greckiej. Jego historia sięga przeszło 4000 lat i niezwykle trudno jest jednoznacznie ustalić skąd dokładnie się wywodzi. Tahini (tahina), to pasta przygotowana na bazie nasion sezamu, uzyskiwana przez rozdrobnienie uprażonych, łuskanych nasion. Dzięki temu, że są one wcześniej prażone, tahini charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz bogatym orzechowym smakiem, który zbliżony jest do masła orzechowego.Do produkcji tahini nie używa się żadnych składników chemicznych, ani konserwantów!
Składniki: | Sezam biały ziarno mielone |
Wartości odżywcze w 100g: | – |
Wartość energetyczna: | 2777kJ / 672kcal |
Tłuszcz: | 60g |
w tym tłuszcze nasycone: | 9.6g |
Węglowodany: | 3.6g |
w tym cukry: | 1.7g |
Błonnik: | b.d. |
Białko: | 25.4g |
Sól: | 0g |
Producent: Krukam sp. z o.o.
Kraj: Polska
Adres: Marklowicka 21B
Kod pocztowy: 44-300
Miasto: Wodzisław Śląski
E-mail: sklep@krukam.pl
Numer telefonu: 323 070 050
Tahini, to podstawowy składnik wielu dań tradycyjnej kuchni blisko i dalekowschodniej oraz śródziemnomorskiej, a dokładnie greckiej. Jego historia sięga przeszło 4000 lat i niezwykle trudno jest jednoznacznie ustalić skąd dokładnie się wywodzi. Tahini (tahina), to pasta przygotowana na bazie nasion sezamu, uzyskiwana przez rozdrobnienie uprażonych, łuskanych nasion. Dzięki temu, że są one wcześniej prażone, tahini charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz bogatym orzechowym smakiem, który zbliżony jest do masła orzechowego.Do produkcji tahini nie używa się żadnych składników chemicznych, ani konserwantów!
Składniki: | Sezam biały ziarno mielone |
Wartości odżywcze w 100g: | – |
Wartość energetyczna: | 2777kJ / 672kcal |
Tłuszcz: | 60g |
w tym tłuszcze nasycone: | 9.6g |
Węglowodany: | 3.6g |
w tym cukry: | 1.7g |
Błonnik: | b.d. |
Białko: | 25.4g |
Sól: | 0g |
Kraj: Polska
Adres: Marklowicka 21B
Kod pocztowy: 44-300
Miasto: Wodzisław Śląski
E-mail: sklep@krukam.pl
Numer telefonu: 323 070 050