Skład: 85% pasta z orzechów arachidowych, 15% pasta kokosowa
Przepyszne połączenie pasty orzechowej ze słodkim kokosem!
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Składniki: | Pasta z orzechów arachidowych 85%, pasta kokosowa 15% |
Wartości odżywcze w 100g: | – |
Wartość energetyczna: | 2428kJ / 580kcal |
Tłuszcz: | 49,2g |
w tym tłuszcze nasycone: | 14,6g |
Węglowodany: | 17,7g |
w tym cukry: | 5,3g |
Błonnik: | 8,5g |
Białko: | 22,8g |
Sól: | 0g |
Kraj: Polska
Adres: Marklowicka 21B
Kod pocztowy: 44-300
Miasto: Wodzisław Śląski
E-mail: sklep@krukam.pl
Numer telefonu: 323 070 050