Makaron z płaskurki gniazda tagliatelle BIO to połączenie wyjątkowego smaku starożytnego zboża z klasyczną formą włoskiego makaronu. Wyprodukowany z ekologicznej mąki płaskurkowej, ten makaron dostarcza cennych wartości odżywczych, w tym białka i błonnika. Zwinięty w gniazda, jest nie tylko praktyczny w użyciu, ale także doskonale prezentuje się na talerzu.
Dlaczego warto wybrać makaron z płaskurki gniazda tagliatelle BIO?
Gniazda tagliatelle z płaskurki to idealny wybór do kremowych sosów, takich jak carbonara czy alfredo, ale również świetnie komponują się z pesto, sosami pomidorowymi czy grzybowymi. Dzięki doskonałej teksturze makaron nie rozgotowuje się, zachowując idealną formę na talerzu.
Składniki: mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kraj pochodzenia: Włochy
Masa netto: 250 g
Jak gotować makaron tagliatelle?
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 g
Producent: Alce Nero S.p.A.
Kraj: Włochy
Adres: Via Henry Ford 7/9
Kod pocztowy: 40024
Miasto: Castel San Pietro Terme
E-mail: info@alcenero.it
Numer telefonu: +39 051-6540211
Makaron z płaskurki gniazda tagliatelle BIO to połączenie wyjątkowego smaku starożytnego zboża z klasyczną formą włoskiego makaronu. Wyprodukowany z ekologicznej mąki płaskurkowej, ten makaron dostarcza cennych wartości odżywczych, w tym białka i błonnika. Zwinięty w gniazda, jest nie tylko praktyczny w użyciu, ale także doskonale prezentuje się na talerzu.
Dlaczego warto wybrać makaron z płaskurki gniazda tagliatelle BIO?
Gniazda tagliatelle z płaskurki to idealny wybór do kremowych sosów, takich jak carbonara czy alfredo, ale również świetnie komponują się z pesto, sosami pomidorowymi czy grzybowymi. Dzięki doskonałej teksturze makaron nie rozgotowuje się, zachowując idealną formę na talerzu.
Składniki: mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kraj pochodzenia: Włochy
Masa netto: 250 g
Jak gotować makaron tagliatelle?
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 g
Kraj: Włochy
Adres: Via Henry Ford 7/9
Kod pocztowy: 40024
Miasto: Castel San Pietro Terme
E-mail: info@alcenero.it
Numer telefonu: +39 051-6540211