Aby cieszyć się doskonałym zdrowiem i samopoczuciem każdego dnia, warto zawsze wybierać najlepsze jakościowo, sprawdzone produkty spożywcze. EKO olej słonecznikowy został wyróżniony certyfikatem ekologicznym. Oznacza to, że surowiec wykorzystany do jego produkcji pochodzi z uprawy ekologicznej, na której nie są stosowane żadne toksyczne substancje. Produkt jest tłoczony na zimno, co pozwoliło zachować jego naturalny smak i właściwości zdrowotne. Dzięki unikalnemu składowi, olej słonecznikowy jest doceniany przez osoby, które stawiają na zdrowe odżywianie się. Produkt ten przynosi największe korzyści przy spożywaniu umiarkowanych jego ilości. Zaleca się, aby nie przekraczać 2 łyżeczek oleju słonecznikowego dziennie.
Korzyści zdrowotne ekologicznego oleju słonecznikowego
Istnieje wiele powodów, dla których warto włączyć ekologiczny olej słonecznikowy do swojej diety. Przede wszystkim, jest on bogatym źródłem fitosteroli, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu oraz nasyconych kwasów tłuszczowych, mających negatywny wpływ na organizm. Dodatkowo, ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno 500 ml posiada najwyższą zawartość witaminy E wśród olejów roślinnych. Witamina ta należy do najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy, dzięki czemu skutecznie chroni organizm przed stresem oksydacyjnym i opóźnia procesy starzenia się. W oleju słonecznikowym zawarte są również kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-6, które pełnią w organizmie wiele funkcji. Mają dobroczynny wpływ na funkcjonowanie układu krążenia, działają przeciwzakrzepowo, obniżają ciśnienie krwi, a także korzystnie wpływają na pracę mózgu i układu nerwowego.
Jak stosować olej słonecznikowy?
Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy, używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie w celu uzupełnienia biologicznie aktywnych kwasów tłuszczowych omega-6, 1 łyżkę dziennie do różnych potraw.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 5 – 10 st. C, w szczelnie zamkniętych butelkach. Chronić przed źródłem światła.
Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.
Olej możesz zakupić w pięciu pojemnościach: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml i 1000 ml.
Aby cieszyć się doskonałym zdrowiem i samopoczuciem każdego dnia, warto zawsze wybierać najlepsze jakościowo, sprawdzone produkty spożywcze. EKO olej słonecznikowy został wyróżniony certyfikatem ekologicznym. Oznacza to, że surowiec wykorzystany do jego produkcji pochodzi z uprawy ekologicznej, na której nie są stosowane żadne toksyczne substancje. Produkt jest tłoczony na zimno, co pozwoliło zachować jego naturalny smak i właściwości zdrowotne. Dzięki unikalnemu składowi, olej słonecznikowy jest doceniany przez osoby, które stawiają na zdrowe odżywianie się. Produkt ten przynosi największe korzyści przy spożywaniu umiarkowanych jego ilości. Zaleca się, aby nie przekraczać 2 łyżeczek oleju słonecznikowego dziennie.
Korzyści zdrowotne ekologicznego oleju słonecznikowego
Istnieje wiele powodów, dla których warto włączyć ekologiczny olej słonecznikowy do swojej diety. Przede wszystkim, jest on bogatym źródłem fitosteroli, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu oraz nasyconych kwasów tłuszczowych, mających negatywny wpływ na organizm. Dodatkowo, ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno 500 ml posiada najwyższą zawartość witaminy E wśród olejów roślinnych. Witamina ta należy do najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy, dzięki czemu skutecznie chroni organizm przed stresem oksydacyjnym i opóźnia procesy starzenia się. W oleju słonecznikowym zawarte są również kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-6, które pełnią w organizmie wiele funkcji. Mają dobroczynny wpływ na funkcjonowanie układu krążenia, działają przeciwzakrzepowo, obniżają ciśnienie krwi, a także korzystnie wpływają na pracę mózgu i układu nerwowego.
Jak stosować olej słonecznikowy?
Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy, używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie w celu uzupełnienia biologicznie aktywnych kwasów tłuszczowych omega-6, 1 łyżkę dziennie do różnych potraw.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 5 – 10 st. C, w szczelnie zamkniętych butelkach. Chronić przed źródłem światła.
Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.
Olej możesz zakupić w pięciu pojemnościach: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml i 1000 ml.