Skórka pomarańczowa kandyzowana jest źródłem cennych substancji odżywczych. Zazwyczaj jest to niedoceniana część pomarańczy, która szybko ląduje w koszu. Warto poznać jej właściwości i korzystać z dobrodziejstw, które daje. Zawiera ona ponad 60 rodzajów flawonoidów roślinnych. Flawonoidy to silne antyoksydanty. Skórka pomarańczowa dostarcza witaminę C, zawieraj jej nawet więcej niż sok z pomarańczy. Ponadto skórka z pomarańczy zawiera inne cenne witaminy, minerały a także błonnik pokarmowy.
Skórka pomarańczowa kandyzowana jest słodka oraz intensywnie aromatyczna. W takiej formie najczęściej stosowana jest do przeróżnych deserów, ciast i dekoracji. Można dodawać ją do herbaty oraz kawy.
Skład: skórka z pomarańczy* 57 %, syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kraj pochodzenia: Rolnictwo UE