Płatki jaglane
Płatki jaglane to jedne z bardziej uniwersalnych płatków w kuchni. Możesz je przyrządzić na mleku, wodzie czy jogurcie i to bez długotrwałego gotowania. Wystarczą 3 minuty. Mogą stać się świetną alternatywą dla śniadań czy posiłków bez pieczywa. Dzięki delikatnemu smakowi świetnie komponują się z owocami lub z innymi dodatkami.
Bogate są w witaminy z grupy B, wapń, potas, fosfor, magnez, cynk i żelazo. Korzystanie wpływają na układ nerwowy, pracę jelit. Regularne spożywanie płatków jaglanych przyspiesza wyleczenie chronicznego zmęczenia lub bezsenności, poprawi się stan skóry, włosów i paznokci.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość energetyczna (na 100 g): 391 kcal
Węglowodany(w tym cukry): 80,5g
Tłuszcze(w tym nasycone): 3,2g (0,4g)
Sól: 0g
Błonnik: 3,8g
Białko: 8,7g