Odbiory osobiste w 6 miastach – Łódź, Warszawa, Poznań, Kraków, Wrocław, Piła!

Produkty » Żywność » Słoiki » Przetwory na słodko » Pierzga 100 g Pasieki Sadowskich

Pasieki Sadowskich

Pierzga 100 g Pasieki Sadowskich

Cena:
55,00 
Kod produktu:
5907602017298
Dostępność:
1
Wysyłka w:
24h

Pierzga 100 g Pasieki Sadowskich

Pierzga to najcenniejsze dobro produkowane przez pszczoły. To pyłek pszczeli, który nasze przyjaciółki pszczoły wzmocniły swoim mleczkiem, miodem i własnymi dobroczynnymi enzymami! Supermoce prosto z serca Pasiek – ucieszą poszukiwaczy prozdrowotnych właściwości.

Właściwości pierzgi pszczelej

Cudowny pokarm z ula, nazywamy czasem chlebem pszczelim. Spójrzcie tylko na te właściwości:

  • pierzga pszczela ma postać małych kuleczek
  • słodki smak z kwaskową nutą
  • zazwyczaj miękka i lekko klejąca konsystencja
  • przybiera różne odcienie od żółtego po ciemnobrązowe lub czarne drobinki
  • stanowi pokarm dla pszczół
  • kryje w sobie moce z pyłków kwiatowych zmieszanych z miodem, woskiem i wydzieliną z gruczołów ślinowych pszczół.
  • ślina pszczół dodaje pierzdze cennych enzymów
  • dzięki fermentacji pozwala lepiej przyswajać składniki odżywcze
  • pierzga jest bogata składniki mineralne – żelazo i cynk, które wzmacniają odporność
  • zawiera witaminy B1, B2 oraz B3, co ma korzystny wpływ na układ odpornościowy oraz wygląd zewnętrzny
  • obok cennych minerałów pierzga zawiera także naturalne białko
 

A co wyróżnia pierzgę z Pasiek Rodziny Sadowskich? Unikalna konsystencja! Miękka, lekko klejąca – jest łatwa w użyciu i doskonale komponuje się w wielu zastosowaniach. Możesz śmiało dodawać ją do ulubionych potraw i napojów, a przyjemna konsystencja z łatwością odda to co najlepsze z natury!

Jak stosować pierzgę pszczelą?

Czy to naturalna moc dla całej rodziny? Z pewnością dla pszczelich rodzin to złoty pokarm. Natomiast mała wskazówka dla najmłodszych członków naszych rodzin – warto zaczekać z podawaniem pierzgi i zacząć po ukończeniu 3. roku życia. Wtedy polecamy zacząć przygodę od 1 łyżeczki, a dla dorosłych stopniowo zwiększyć ilość do 1 łyżki dziennie. Porcja dla osoby dorosłej powinna wynosić ok 20 g dziennie. Pierzgę kupuje się zwykle w formie granulek, dlatego najlepiej namoczyć ją przez noc w 0.5 szklanki wody, a rano czerpać naturalną energię z jej właściwości ;)

Pierzgę możecie też jeść prosto z opakowania, wolno gryząc naturalne ziarenka: 10-20 g dziennie na raz albo podzieloną na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Pamiętajcie, by nie przekraczać dziennej dawki pierzgi dla osoby dorosłej – 30g.

Pierzgę pszczelą należy przechowywać w ciemnym i suchym miejscu. Należy pamiętać o dobrym zakręcaniu słoika po użyciu.

Pierzga pszczela znana jest z tego, że gromadzi mnóstwo wartości odżywczych, a dzięki zawartemu cynkowi oraz bogactwie żelaza i witamin z grupy B – anemia z nią nie straszna, bo pierzga dba o naszą odporność. Pszczoły dzielą się z nami swoją ambrozją, a my odkrywamy właściwości zdrowotne, ale też różnorodność zastosowań, nie tylko do jogurtu czy herbaty:

  • z lekko przestudzonym ziołowym naparem lub wodą i miodem
  • dosypana do koktajlu lub serka
  • jako dodatek do letnich owsianek, jaglanek
  • jako posypka do sałatek i dań – wystarczy zmielić w młynku do kawy
  • odżywcza przekąska do żucia (spróbujcie wymieszać z miodem)

Pierzga 100 g Pasieki Sadowskich

Producent: Miodziarze Sp. z o.o.

Kraj: Polska

Adres: Srebrna 12 B

Kod pocztowy: 09-411

Miasto: Biała

E-mail: kontakt@pasiekisadowskich.pl

Numer telefonu: +48 883 800 701

Pierzga 100 g Pasieki Sadowskich

Pierzga to najcenniejsze dobro produkowane przez pszczoły. To pyłek pszczeli, który nasze przyjaciółki pszczoły wzmocniły swoim mleczkiem, miodem i własnymi dobroczynnymi enzymami! Supermoce prosto z serca Pasiek – ucieszą poszukiwaczy prozdrowotnych właściwości.

Właściwości pierzgi pszczelej

Cudowny pokarm z ula, nazywamy czasem chlebem pszczelim. Spójrzcie tylko na te właściwości:

  • pierzga pszczela ma postać małych kuleczek
  • słodki smak z kwaskową nutą
  • zazwyczaj miękka i lekko klejąca konsystencja
  • przybiera różne odcienie od żółtego po ciemnobrązowe lub czarne drobinki
  • stanowi pokarm dla pszczół
  • kryje w sobie moce z pyłków kwiatowych zmieszanych z miodem, woskiem i wydzieliną z gruczołów ślinowych pszczół.
  • ślina pszczół dodaje pierzdze cennych enzymów
  • dzięki fermentacji pozwala lepiej przyswajać składniki odżywcze
  • pierzga jest bogata składniki mineralne – żelazo i cynk, które wzmacniają odporność
  • zawiera witaminy B1, B2 oraz B3, co ma korzystny wpływ na układ odpornościowy oraz wygląd zewnętrzny
  • obok cennych minerałów pierzga zawiera także naturalne białko
 

A co wyróżnia pierzgę z Pasiek Rodziny Sadowskich? Unikalna konsystencja! Miękka, lekko klejąca – jest łatwa w użyciu i doskonale komponuje się w wielu zastosowaniach. Możesz śmiało dodawać ją do ulubionych potraw i napojów, a przyjemna konsystencja z łatwością odda to co najlepsze z natury!

Jak stosować pierzgę pszczelą?

Czy to naturalna moc dla całej rodziny? Z pewnością dla pszczelich rodzin to złoty pokarm. Natomiast mała wskazówka dla najmłodszych członków naszych rodzin – warto zaczekać z podawaniem pierzgi i zacząć po ukończeniu 3. roku życia. Wtedy polecamy zacząć przygodę od 1 łyżeczki, a dla dorosłych stopniowo zwiększyć ilość do 1 łyżki dziennie. Porcja dla osoby dorosłej powinna wynosić ok 20 g dziennie. Pierzgę kupuje się zwykle w formie granulek, dlatego najlepiej namoczyć ją przez noc w 0.5 szklanki wody, a rano czerpać naturalną energię z jej właściwości ;)

Pierzgę możecie też jeść prosto z opakowania, wolno gryząc naturalne ziarenka: 10-20 g dziennie na raz albo podzieloną na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Pamiętajcie, by nie przekraczać dziennej dawki pierzgi dla osoby dorosłej – 30g.

Pierzgę pszczelą należy przechowywać w ciemnym i suchym miejscu. Należy pamiętać o dobrym zakręcaniu słoika po użyciu.

Pierzga pszczela znana jest z tego, że gromadzi mnóstwo wartości odżywczych, a dzięki zawartemu cynkowi oraz bogactwie żelaza i witamin z grupy B – anemia z nią nie straszna, bo pierzga dba o naszą odporność. Pszczoły dzielą się z nami swoją ambrozją, a my odkrywamy właściwości zdrowotne, ale też różnorodność zastosowań, nie tylko do jogurtu czy herbaty:

  • z lekko przestudzonym ziołowym naparem lub wodą i miodem
  • dosypana do koktajlu lub serka
  • jako dodatek do letnich owsianek, jaglanek
  • jako posypka do sałatek i dań – wystarczy zmielić w młynku do kawy
  • odżywcza przekąska do żucia (spróbujcie wymieszać z miodem)

Pierzga 100 g Pasieki Sadowskich

Miodziarze Sp. z o.o.

Kraj: Polska

Adres: Srebrna 12 B

Kod pocztowy: 09-411

Miasto: Biała

E-mail: kontakt@pasiekisadowskich.pl

Numer telefonu: +48 883 800 701

Produkty powiązane

Brak powiązanych produktów

Inni klienci kupili również

produkt BIO

6,40 

/ 0.1 kg
(1 kg = 64,00 zł)
produkt BIO

1,30 

/ 0.1 kg
(1 kg = 13,00 zł)
produkt BIO

3,50 

/ 0.025 kg
(1 kg = 140,00 zł)
produkt BIO

5,50 

/ 0.025 kg
(1 kg = 220,00 zł)
produkt BIO

3,50 

/ 0.025 kg
(1 kg = 140,00 zł)