Przedstawiamy Wam pastę z prażonych orzechów laskowych z ksylitolem i kakao. To pasta, której podstawowym składnikiem pozostają orzechy laskowe prażone (60%) z dodatkiem ksylitolu i kakao. Ta pasta to „orzechowa chłodna słodycz” , czyli zdrowa i pyszna alternatywa dla powszechnie znanych kremów z dodatkiem orzechów laskowych. Tylko 3 podstawowe składniki. Ma gładką konsystencję, intensywny orzechowy aromat i przyjemnie rozpływa się w ustach. Polecamy ją jako dodatek do śniadania, obiadu i kolacji 🙂 Uwaga…uzależnia 😉
Pasta charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (IG<35), stąd polecamy ją diabetykom.
Nie ma mleka, białego cukru ani oleju palmowego. Czysta etykieta. Po prostu.
Ksylitol, czyli cukier brzozowy jest zdrowym i bezpiecznym zamiennikiem białego cukru – ksylitol nie ulega fermentacji, tworząc naturalne środowisko zasadowe i skutecznie neutralizując działanie szkodliwych kwasów. Niepodważalną zaletą cukru brzozowego jest ułatwianie przyswajania minerałów przez organizm oraz zapobieganie próchnicy i chorobom dziąseł. Wspomaga układ immunologiczny, zwiększając barierę ochronną przeciwko wirusom i bakteriom. Posiada o 38% kalorii mniej niż cukier, dodatkowo odznacza się niskim indeksem glikemicznym (IG=8).
Jedna uwaga… ksylitol do diety należy wprowadzać stopniowo, gdyż spożywany w nadmiernych ilościach może działać przeczyszczająco. Zalecamy stopniowe zwiększanie dawki (zaczynając od 2-3 łyżeczek), żeby organizm zaczął produkować enzymy, które go trawią… choć rozumiemy, że to nie jest łatwe 😉 W paście użyto ksylitolu fińskiego. Jest to ksylitol pochodzenia drzewnego, bez GMO.
W skład pasty wchodzi także lecytyna słonecznikowa, bez GMO jako naturalny emulgator, żeby pasta utrzymywała swój wygląd i właściwości przez cały okres przydatności do spożycia. Lecytyna słonecznikowa ma korzystny profil fosfolipidów przez co wpływa pozytywnie na pracę mózgu i układu nerwowego, przyczynia się również do podtrzymania metabolizmu tłuszczów i poprawy funkcjonowania wątroby.
Pasta z prażonych orzechów laskowych TREE NUTS jest wytwarzana wyłącznie z orzechów uprawianych w Polsce.
Orzechy pochodzą z polskich sadów, m.in z sadu leszczynowego w Jankowicach pod Pszczyną.
Producent: Zbigniew Ciemniewski Przetwórstwo Rolno-Spożywcze
Kraj: Polska
Adres: ul. Dzika 23
Kod pocztowy: 43-215
Miasto: Jankowice
E-mail: +48 515 394 021
Przedstawiamy Wam pastę z prażonych orzechów laskowych z ksylitolem i kakao. To pasta, której podstawowym składnikiem pozostają orzechy laskowe prażone (60%) z dodatkiem ksylitolu i kakao. Ta pasta to „orzechowa chłodna słodycz” , czyli zdrowa i pyszna alternatywa dla powszechnie znanych kremów z dodatkiem orzechów laskowych. Tylko 3 podstawowe składniki. Ma gładką konsystencję, intensywny orzechowy aromat i przyjemnie rozpływa się w ustach. Polecamy ją jako dodatek do śniadania, obiadu i kolacji 🙂 Uwaga…uzależnia 😉
Pasta charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (IG<35), stąd polecamy ją diabetykom.
Nie ma mleka, białego cukru ani oleju palmowego. Czysta etykieta. Po prostu.
Ksylitol, czyli cukier brzozowy jest zdrowym i bezpiecznym zamiennikiem białego cukru – ksylitol nie ulega fermentacji, tworząc naturalne środowisko zasadowe i skutecznie neutralizując działanie szkodliwych kwasów. Niepodważalną zaletą cukru brzozowego jest ułatwianie przyswajania minerałów przez organizm oraz zapobieganie próchnicy i chorobom dziąseł. Wspomaga układ immunologiczny, zwiększając barierę ochronną przeciwko wirusom i bakteriom. Posiada o 38% kalorii mniej niż cukier, dodatkowo odznacza się niskim indeksem glikemicznym (IG=8).
Jedna uwaga… ksylitol do diety należy wprowadzać stopniowo, gdyż spożywany w nadmiernych ilościach może działać przeczyszczająco. Zalecamy stopniowe zwiększanie dawki (zaczynając od 2-3 łyżeczek), żeby organizm zaczął produkować enzymy, które go trawią… choć rozumiemy, że to nie jest łatwe 😉 W paście użyto ksylitolu fińskiego. Jest to ksylitol pochodzenia drzewnego, bez GMO.
W skład pasty wchodzi także lecytyna słonecznikowa, bez GMO jako naturalny emulgator, żeby pasta utrzymywała swój wygląd i właściwości przez cały okres przydatności do spożycia. Lecytyna słonecznikowa ma korzystny profil fosfolipidów przez co wpływa pozytywnie na pracę mózgu i układu nerwowego, przyczynia się również do podtrzymania metabolizmu tłuszczów i poprawy funkcjonowania wątroby.
Pasta z prażonych orzechów laskowych TREE NUTS jest wytwarzana wyłącznie z orzechów uprawianych w Polsce.
Orzechy pochodzą z polskich sadów, m.in z sadu leszczynowego w Jankowicach pod Pszczyną.
Kraj: Polska
Adres: ul. Dzika 23
Kod pocztowy: 43-215
Miasto: Jankowice
E-mail: +48 515 394 021
51,00 zł
51,00 zł