Przedstawiamy Wam pastę z prażonych orzechów laskowych z daktylami i kakao. To pasta, której podstawowym składnikiem pozostają orzechy laskowe prażone (80%) z dodatkiem daktyli suszonych i kakao. Pasta Tree Nuts z daktylami i kakao to zdrowa i zdecydowanie bardziej szlachetna alternatywa dla powszechnie znanych kremów z dodatkiem orzechów laskowych. Ma gładką konsystencję, intensywny orzechowy aromat, lekką słodycz daktyli przełamaną goryczą kakao.
Pasta charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (IG<50), stąd polecamy ją diabetykom.
Nie ma mleka, białego cukru ani oleju palmowego. Czysta etykieta. Po prostu.
Daktyle to źródło naturalnej słodyczy, źródło błonnika, zawierają 6 niezbędnych witamin z grupy B oraz 7 związków mineralnych: potas, miedź, magnez, mangan, cynk, wapń i żelazo. Połączenie smaku prażonych orzechów laskowych i daktyli…tego nie trzeba reklamować 🙂
W skład pasty wchodzi także lecytyna słonecznikowa, bez GMO jako naturalny emulgator, żeby pasta utrzymywała swój wygląd i właściwości przez cały okres przydatności do spożycia. Lecytyna słonecznikowa ma korzystny profil fosfolipidów przez co wpływa pozytywnie na pracę mózgu i układu nerwowego, przyczynia się również do podtrzymania metabolizmu tłuszczów i poprawy funkcjonowania wątroby.
Pasta z prażonych orzechów laskowych TREE NUTS jest wytwarzana wyłącznie z orzechów uprawianych w Polsce.
Orzechy pochodzą z polskich sadów, m.in z sadu leszczynowego w Jankowicach pod Pszczyną.
Producent: Zbigniew Ciemniewski Przetwórstwo Rolno-Spożywcze
Kraj: Polska
Adres: ul. Dzika 23
Kod pocztowy: 43-215
Miasto: Jankowice
E-mail: +48 515 394 021
Przedstawiamy Wam pastę z prażonych orzechów laskowych z daktylami i kakao. To pasta, której podstawowym składnikiem pozostają orzechy laskowe prażone (80%) z dodatkiem daktyli suszonych i kakao. Pasta Tree Nuts z daktylami i kakao to zdrowa i zdecydowanie bardziej szlachetna alternatywa dla powszechnie znanych kremów z dodatkiem orzechów laskowych. Ma gładką konsystencję, intensywny orzechowy aromat, lekką słodycz daktyli przełamaną goryczą kakao.
Pasta charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (IG<50), stąd polecamy ją diabetykom.
Nie ma mleka, białego cukru ani oleju palmowego. Czysta etykieta. Po prostu.
Daktyle to źródło naturalnej słodyczy, źródło błonnika, zawierają 6 niezbędnych witamin z grupy B oraz 7 związków mineralnych: potas, miedź, magnez, mangan, cynk, wapń i żelazo. Połączenie smaku prażonych orzechów laskowych i daktyli…tego nie trzeba reklamować 🙂
W skład pasty wchodzi także lecytyna słonecznikowa, bez GMO jako naturalny emulgator, żeby pasta utrzymywała swój wygląd i właściwości przez cały okres przydatności do spożycia. Lecytyna słonecznikowa ma korzystny profil fosfolipidów przez co wpływa pozytywnie na pracę mózgu i układu nerwowego, przyczynia się również do podtrzymania metabolizmu tłuszczów i poprawy funkcjonowania wątroby.
Pasta z prażonych orzechów laskowych TREE NUTS jest wytwarzana wyłącznie z orzechów uprawianych w Polsce.
Orzechy pochodzą z polskich sadów, m.in z sadu leszczynowego w Jankowicach pod Pszczyną.
Kraj: Polska
Adres: ul. Dzika 23
Kod pocztowy: 43-215
Miasto: Jankowice
E-mail: +48 515 394 021
32,00 zł