Pasta z orzechów włoskich 100% idealnie smakuje podana na kanapce, naleśniku czy gofrze w połączeniu z dżemem. Sprawdzi się również jako dodatek do dań wytrawnych. Dodana do owsianki, ciast lub wyjadana łyżeczką bezpośrednio ze słoika także będzie rozpieszczać podniebienia. Ze względu na intensywny aromat i wyczuwalną goryczkę, wystarczy niewielka ilość, aby podkreślić smak oraz aromat dowolnego posiłku.
Pasta z orzechów włoskich 100% została wyprodukowana tylko z jednego składnika, co oznacza, że jest wolna od konserwantów, sztucznych aromatów, stabilizatorów oraz chemicznych substancji. Nie stosujemy również tłuszczów utwardzonych, a widoczny po rozwarstwieniu olej pochodzi w pełni z użytych do wyrobu orzechów.
Pasta z orzechów włoskich – pełnowartościowy dodatek do posiłków
Dobry Orzech wykorzystuje jedynie najwyższej jakości orzechy pochodzące z zaufanych plantacji. Stanowi więc świetny dodatek do zbilansowanej diety, także tej roślinnej. Jak wskazują badania, regularne spożywanie orzechów włoskich niesie za sobą wiele korzyści dla układu krwionośnego, pomaga w regulacji cholesterolu we krwi, a nawet utrzymaniu prawidłowej masy ciała, co dla wielu może być zaskakujące.
W formie pasty o wiele łatwiej dodawać je do codziennych posiłków. Może ona być więc także doskonałym dodatkiem do dań dla osób starszych czy dzieci, które mają problem z pokryciem dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Nie są to przy tym puste kalorie, a pełnowartościowe urozmaicenie śniadania, obiadu lub kolacji. Stosunkowo wysoka zawartość białka sprawia przy tym, że pasta jest sycąca, więc może być spożywana także w ramach przekąski między posiłkami.
Smak i konsystencja:Konsystencja lekko płynna. Orzech włoski charakteryzuje się bardzo intensywnym, nieco gorzkim smakiem. Masło z orzechów włoskich jest niewątpliwie propozycją bardzo wytrawną, przez co smak ten może przypaść do gustu wyłącznie orzechowym koneserom.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Przechowywanie: Po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: Prażone orzechy włoskie 100%.
Gramatura: 180 g
Producent: Manufaktura Dobry Orzech Klaudia Tomczak
Kraj: Polska
Adres: ul. Polna 81
Kod pocztowy: 55-114
Miasto: Ozorowice
E-mail: biuro@dobry-orzech.pl
Numer telefonu: 791 304 450
Pasta z orzechów włoskich 100% idealnie smakuje podana na kanapce, naleśniku czy gofrze w połączeniu z dżemem. Sprawdzi się również jako dodatek do dań wytrawnych. Dodana do owsianki, ciast lub wyjadana łyżeczką bezpośrednio ze słoika także będzie rozpieszczać podniebienia. Ze względu na intensywny aromat i wyczuwalną goryczkę, wystarczy niewielka ilość, aby podkreślić smak oraz aromat dowolnego posiłku.
Pasta z orzechów włoskich 100% została wyprodukowana tylko z jednego składnika, co oznacza, że jest wolna od konserwantów, sztucznych aromatów, stabilizatorów oraz chemicznych substancji. Nie stosujemy również tłuszczów utwardzonych, a widoczny po rozwarstwieniu olej pochodzi w pełni z użytych do wyrobu orzechów.
Pasta z orzechów włoskich – pełnowartościowy dodatek do posiłków
Dobry Orzech wykorzystuje jedynie najwyższej jakości orzechy pochodzące z zaufanych plantacji. Stanowi więc świetny dodatek do zbilansowanej diety, także tej roślinnej. Jak wskazują badania, regularne spożywanie orzechów włoskich niesie za sobą wiele korzyści dla układu krwionośnego, pomaga w regulacji cholesterolu we krwi, a nawet utrzymaniu prawidłowej masy ciała, co dla wielu może być zaskakujące.
W formie pasty o wiele łatwiej dodawać je do codziennych posiłków. Może ona być więc także doskonałym dodatkiem do dań dla osób starszych czy dzieci, które mają problem z pokryciem dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Nie są to przy tym puste kalorie, a pełnowartościowe urozmaicenie śniadania, obiadu lub kolacji. Stosunkowo wysoka zawartość białka sprawia przy tym, że pasta jest sycąca, więc może być spożywana także w ramach przekąski między posiłkami.
Smak i konsystencja:Konsystencja lekko płynna. Orzech włoski charakteryzuje się bardzo intensywnym, nieco gorzkim smakiem. Masło z orzechów włoskich jest niewątpliwie propozycją bardzo wytrawną, przez co smak ten może przypaść do gustu wyłącznie orzechowym koneserom.
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Przechowywanie: Po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: Prażone orzechy włoskie 100%.
Gramatura: 180 g
Kraj: Polska
Adres: ul. Polna 81
Kod pocztowy: 55-114
Miasto: Ozorowice
E-mail: biuro@dobry-orzech.pl
Numer telefonu: 791 304 450