Skład: 83% pasta z orzechów arachidowych, cukier buraczany, woda demineralizowana, sól himalajska
Przepyszne połączenie pasty orzechowej z karmelem i solą himalajską!
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Składniki: | Pasta z orzechów arachidowych 83%, cukier buraczany, woda demineralizowana, sól himalajska |
Wartości odżywcze w 100g: | – |
Wartość energetyczna: | 2143kJ / 509kcal |
Tłuszcz: | 38,3g |
w tym tłuszcze nasycone: | 5,1g |
Węglowodany: | 27,1g |
w tym cukry: | 13,2g |
Błonnik: | 6,1g |
Białko: | 21,3g |
Sól: | 0,99g |