Skład: pasta z orzechów arachidowych 90%, Cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilia, emulgator E476
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Składniki: | pasta z orzechów arachidowych 90%, Cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilia, emulgator E476 |
Wartości odżywcze w 100g: | – |
Wartość energetyczna: | 2346kJ / 558kcal |
Tłuszcz: | 44,7g |
w tym tłuszcze nasycone: | 7,4g |
Węglowodany: | 23,0g |
w tym cukry: | 11,2g |
Błonnik: | 6,8g |
Białko: | 23,7g |
Sól: | 0,0g |
Producent: Krukam sp. z o.o.
Kraj: Polska
Adres: Marklowicka 21B
Kod pocztowy: 44-300
Miasto: Wodzisław Śląski
E-mail: sklep@krukam.pl
Numer telefonu: 323 070 050
Skład: pasta z orzechów arachidowych 90%, Cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilia, emulgator E476
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Składniki: | pasta z orzechów arachidowych 90%, Cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilia, emulgator E476 |
Wartości odżywcze w 100g: | – |
Wartość energetyczna: | 2346kJ / 558kcal |
Tłuszcz: | 44,7g |
w tym tłuszcze nasycone: | 7,4g |
Węglowodany: | 23,0g |
w tym cukry: | 11,2g |
Błonnik: | 6,8g |
Białko: | 23,7g |
Sól: | 0,0g |
Kraj: Polska
Adres: Marklowicka 21B
Kod pocztowy: 44-300
Miasto: Wodzisław Śląski
E-mail: sklep@krukam.pl
Numer telefonu: 323 070 050