Kraj pochodzenia: surowiec z Argentyny (przetworzono w Polsce)
Składniki: orzechy ziemne 75%, cukier 25%, syrop maltozowy, tłuszcz roślinny, wosk pszczeli.
Orzechy ziemne w karmelu to pyszna, wartościowa przekąska. Mimo, iż są kaloryczne nie ma obaw podczas ich jedzenia – zawierają dużo błonnika i więcej białka niż jakiekolwiek inne orzechy. W ich składzie znajdziemy również niacynę oraz magnez.
Orzechy ziemne w karmelu to połączenie kremowego, delikatnego smaku orzecha z chrupiącą, karmelową polewą. Są bardzo smaczną przekąską samą w sobie. Można je również dodawać do musli i jogurtów. Wzbogacą swoim smakiem desery i lody oraz mogą posłużyć jako pyszna dekoracja.
Orzechy ziemne należą do gatunku roślin z rodzin bobowatych. Ich nazwa nawiązuje do miejsca, w którym dojrzewają. W przeciwieństwie do pozostałych orzechów, te znajdziemy pod ziemią a nie na drzewach lub krzewach. Arachidy pochodzą z Ameryki Południowej. Obecnie czołowymi producentami są Indie, Chiny, Nigeria oraz USA. W Europie uprawiane są głownie we Włoszech i Francji.