Hiszpańskie wrzosowisko zamknięte w słoiku? To miód prosto od hiszpańskich pszczół. Miód wrzosowy to nektarowa cudowność, zbierana przez pszczele robotnice w pełnym słońcu Hiszpanii. Miód wrzosowy różni się konsystencją oraz procesem zbioru. Każda kropelka wrzosowego, pachnącego nektaru to niezwykły skarb pozyskiwany w pocie czułek naszych skrzydlatych przyjaciółek.
Właściwości miodu wrzosowego:
Miód z wrzosu ma wiele cennych właściwości i nie mogło go tutaj zabraknąć. Przekonajcie się sami!
Jak stosować miód wrzosowy?
Które z zastosowań jest najbliższe Waszym kulinarnym smakom? Zdecydujcie sami, a wrzosowy zapach naturalnej słodyczy o konsystencji galaretki z pewnością podsunie pomysły na nowe zastosowanie miodu wrzosowego. Pamiętajcie, że Wasze dania i smakołyki nie mogą przekraczać temperatury 40°C – tak wrzosowy miód podaruje Wam pełnię właściwości!
Jak powstaje wrzosowy miód zwany królem miodów?
Miód wrzosowy – wiecie, że jego pozyskanie w polskich pasiekach jest prawie niemożliwe? A to ze względu na niewielką liczbę wrzosowisk w Polsce i trudne warunki atmosferyczne podczas zbioru. Miód wrzosowy charakteryzuje się gęstą, galaretowatą konsystencją, co sprawia, że jego pozyskanie wymaga specjalnego podejścia. Pszczoły wkładają ogromny wysiłek w zbieranie nektaru z wrzosowisk, a proces wydobycia miodu z ramek jest wyjątkowo wymagający. Naturalnie może zawierać drobinki pierzgi, pyłku pszczelego i propolisu, co dodatkowo wzbogaca jego właściwości zdrowotne. Miód wrzosowy, o intensywnym aromacie i delikatnie gorzkawym smaku, nazywany jest „królem miodów” ze względu na swoje niezwykłe walory i bogactwo składników odżywczych.
Składniki: 100% miodu wrzosowego
Gramatura: 430 g
Kraj: Polska
Adres: Srebrna 12 B
Kod pocztowy: 09-411
Miasto: Biała
E-mail: kontakt@pasiekisadowskich.pl
Numer telefonu: +48 883 800 701
WARTOŚĆ ODŻYWCZA |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
1357 kJ / 319 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
— w tym kwasy nasycone |
0 g |
Węglowodany |
79,5 g |
— w tym cukry |
79,5 g |
Białko |
0,3 g |
Sól |
0 g |
Hiszpańskie wrzosowisko zamknięte w słoiku? To miód prosto od hiszpańskich pszczół. Miód wrzosowy to nektarowa cudowność, zbierana przez pszczele robotnice w pełnym słońcu Hiszpanii. Miód wrzosowy różni się konsystencją oraz procesem zbioru. Każda kropelka wrzosowego, pachnącego nektaru to niezwykły skarb pozyskiwany w pocie czułek naszych skrzydlatych przyjaciółek.
Właściwości miodu wrzosowego:
Miód z wrzosu ma wiele cennych właściwości i nie mogło go tutaj zabraknąć. Przekonajcie się sami!
Jak stosować miód wrzosowy?
Które z zastosowań jest najbliższe Waszym kulinarnym smakom? Zdecydujcie sami, a wrzosowy zapach naturalnej słodyczy o konsystencji galaretki z pewnością podsunie pomysły na nowe zastosowanie miodu wrzosowego. Pamiętajcie, że Wasze dania i smakołyki nie mogą przekraczać temperatury 40°C – tak wrzosowy miód podaruje Wam pełnię właściwości!
Jak powstaje wrzosowy miód zwany królem miodów?
Miód wrzosowy – wiecie, że jego pozyskanie w polskich pasiekach jest prawie niemożliwe? A to ze względu na niewielką liczbę wrzosowisk w Polsce i trudne warunki atmosferyczne podczas zbioru. Miód wrzosowy charakteryzuje się gęstą, galaretowatą konsystencją, co sprawia, że jego pozyskanie wymaga specjalnego podejścia. Pszczoły wkładają ogromny wysiłek w zbieranie nektaru z wrzosowisk, a proces wydobycia miodu z ramek jest wyjątkowo wymagający. Naturalnie może zawierać drobinki pierzgi, pyłku pszczelego i propolisu, co dodatkowo wzbogaca jego właściwości zdrowotne. Miód wrzosowy, o intensywnym aromacie i delikatnie gorzkawym smaku, nazywany jest „królem miodów” ze względu na swoje niezwykłe walory i bogactwo składników odżywczych.
Składniki: 100% miodu wrzosowego
Gramatura: 430 g
Kraj: Polska
Adres: Srebrna 12 B
Kod pocztowy: 09-411
Miasto: Biała
E-mail: kontakt@pasiekisadowskich.pl
Numer telefonu: +48 883 800 701