52 w magazynie
Aktualnie wybrana waga:
Mąkę kukurydzianą otrzymuje się ze zmielenia ziarna kukurydzy. Jest czymś zupełnie innym niż skrobia kukurydziana, którą wytwarza się z białego pręcika kukurydzy. Charakteryzuje dużą zawartością skrobi, błonnika, potasu i magnezu, zawiera także witaminy E, A i B. Z natury jest bezglutenowa i lekkostrawna. Mąkę kukurydzianą można wykorzystać do sporządzenia słodkich wypieków jak i chlebów, do zagęszczenia sosów czy zup, oraz jako składnik tortilli lub tart. Można ją także stosować do panierowania.
Świetnie komponuje się z innymi mąkami, takimi jak gryczana, ryżowa czy z ciecierzycy. Osoby chcące przejść na dietę bezglutenową lub po prostu ograniczyć go w diecie, na pewno docenią jej szeroki zakres zastosowania.
Kraj pochodzenia: Polska
Skład: mielone ziarno kukurydzy 100%
Wartość odżywcza w 100g:
– wartość energetyczna 1469/348 kJ/kcal
– tłuszcz 5,00 g
– w tym kwasy tłuszczowe 0,80 g
– węglowodany 66,00 g
– w tym cukry 2,90 g
– białko 5,90 g
– błonnik 8,60 g
– sól <0,01 g
Producent: GISOSFERA Janasik i Mazur S.C
Kraj: Polska
Adres: ul. Ołówkowa 10
Kod pocztowy: 05-800
Miasto: Pruszków
E-mail: sklep@swojamaka.pl
Numer telefonu: +48 601 519 340
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.