Wypróbuj 105 oryginalnych przepisów zarówno z kasz tradycyjnych (np. gryczana, jęczmienna), jak i tych niedawno spopularyzowanych (np. amarantus, komosa ryżowa). Autorzy z jednej strony na nowo odkrywają tradycję i proponują klasyczne dania we współczesnej odsłonie, a z drugiej – wprowadzają kulinarne nowinki i zaskakują kucharską inwencją. Wszystkie przepisy wiążą się z ideą zdrowego odżywiania i slow food. Kipi kasza jest inspirująca zarówno dla amatorów, jak i dla pasjonatów gotowania. Blisko trzy czwarte przepisów to propozycje bezmięsne, a prawie połowa to dania niezawierające glutenu – z książki skorzystają więc wegetarianie i osoby poszukujące nowych pomysłów na bezglutenowe posiłki.
Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą w roli głównej. Autorzy z jednej strony na nowo odkrywają tradycję i proponują klasyczne dania we współczesnej odsłonie, a z drugiej – wprowadzają kulinarne nowinki i zaskakują kucharską inwencją. Wszystkie propozycje posiłków zilustrowane są wysmakowanymi, autorskimi zdjęciami.
Wypróbuj 105 oryginalnych przepisów zarówno z kasz tradycyjnych (np. gryczana, jęczmienna), jak i tych niedawno spopularyzowanych (np. amarantus, komosa ryżowa). Autorzy z jednej strony na nowo odkrywają tradycję i proponują klasyczne dania we współczesnej odsłonie, a z drugiej – wprowadzają kulinarne nowinki i zaskakują kucharską inwencją. Wszystkie przepisy wiążą się z ideą zdrowego odżywiania i slow food. Kipi kasza jest inspirująca zarówno dla amatorów, jak i dla pasjonatów gotowania. Blisko trzy czwarte przepisów to propozycje bezmięsne, a prawie połowa to dania niezawierające glutenu – z książki skorzystają więc wegetarianie i osoby poszukujące nowych pomysłów na bezglutenowe posiłki.
Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą w roli głównej. Autorzy z jednej strony na nowo odkrywają tradycję i proponują klasyczne dania we współczesnej odsłonie, a z drugiej – wprowadzają kulinarne nowinki i zaskakują kucharską inwencją. Wszystkie propozycje posiłków zilustrowane są wysmakowanymi, autorskimi zdjęciami.