Zielona herbata z ryżem? Co takiego? To nie błąd, to pyszna herbata! Stworzona na bazie wysokogatunkowej chińskiej Senchy z dodatkiem ryżu, który został specjalnie przygotowany- namoczony, sparzony, wysuszony, a finalnie uprażony. W efekcie napar rozpieszcza zmysły świeżym, lekko pikantnym aromatem orzechową nutą. Genmaicha szczególnie chętnie wykorzystywana jest jako napój w sushi barach. Spróbuj esencji Chin we własnej filiżance.
Zielona herbata z prażonym ryżem z ekologicznych upraw.
WŁAŚCIWOŚCI HERBATY:
Napar z pierwszego parzenia ma działanie pobudzające, a z drugiego i trzeciego uspokajające. Wspomaga koncentrację i jasność umysłu. Opóźnia procesy starzenia (silne antyoksydanty). Przyspiesza usuwanie toksyn i ułatwia odchudzanie. Zapobiega nadciśnieniu. Bogata w witaminy B, C i E oraz mikroelementy.
KRAJ POCHODZENIA: Chiny, prowincja Fujian
PARZENIE HERBATY:
Odmierzyć 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (70 – 80℃) i pozostawić pod przykryciem, po około 2-3 minutach oddzielić liście od naparu.