Klasyk bez urozmaiceń. Po prostu dobrej jakości herbata i naturalny olejek bergamotowy- oto przepis na prawdziwy Earl Grey. To gwarancja szlachetnego smaku, odpowiedniej mocy i bursztynowego naparu. Czego chcieć więcej? To pozycja, która nigdy nie zawiedzie, uwielbiają ją smakosze świata herbat oraz ci, którzy po herbatę sięgają tylko od święta.
Właściwości herbaty: Dzięki teinie działa pobudzająco. Zawiera przeciwutleniacze chroniące przed chorobami nowotworowymi oraz miażdżycą, flawonoidy zapobiegające tworzeniu się zakrzepów krwi i fluor chroniący zęby przed próchnicą.
Pochodzenie herbaty: Cejlon
Skład: czarna herbata Cejlon OP1, naturalny olejek bergamotowy
Jak parzyć herbatę Earl Grey?
Odmierzyć 1/2 – 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę (200ml), zalać przegotowaną wodą (~95℃) i pozostawić pod przykryciem, po około 3-4 minutach oddzielić liście od naparu.