Granola z pistacjami Wikk.me
Wyjątkowa granola Crazy Pistachio przygotowana jest na bazie dwóch rodzai pistacji i bezglutenowych płatków migdałowych, kokosowych, jaglanych i amarantusa. Wypieczona do doskonałej chrupkości z dodatkiem syropu klonowego klasy premium. Idealnie rozkoszna słodycz przełamana dodatkiem ziaren kakaowca. To elegancka propozycja na zdrową przekąskę. Ta granola jest odpowiedzią na potrzeby najbardziej wymagających klientów.
Granola od Wikk.me to produkt stworzony z pasją:- Dwa rodzaje pistacji, fioletowa i pistacja ciemnozielona bez skórki
- Przygotowany na bazie płatków jaglanych, amarantusa i migdała – bez glutenu
- Bogaty w błonnik, antyoksydanty i witaminy z grupy B
- Z dodatkiem syropu klonowego
- Naturalne pistacje Ten przepyszny orzech zaspokaja głód i dostarcza organizmowi wielu drogocennych składników mineralnych, zawierając przy tym jedynie 3 kalorie na pistację! Pełne błonnika pistacje świetnie wpływają na układ pokarmowy, w ich składzie znajdziesz też znaczną ilość fenoli, którym zawdzięczają swoje właściwości przeciwutleniające. To także jedyne orzechy, które zawiera znaczną ilość karotenoidów.
- Surowe ziarno kakaowca Surowe kakao, zwane „czarnym złotem Majów” to jeden z najbardziej pożywnych składników, nie bez przyczyny zaliczane do grona superfoods. Zawiera aż 300 substancji odżywczych i witamin, jest najbogatszym i najlepiej przyswajalnym źródłem magnezu i skutecznie podwyższa poziom endorfin w organizmie, powodując poprawę humoru i spokojny sen. To także codzienna porcja błonnika!
- Nasiona amarantusa BIO Nasiona amarantusa to znane od wieków źródło witamin, dobrze przyswajalnego białka i aminokwasów. Stanowiły podstawę diety starożytnych Majów i w tej samej formie wykorzystywane są także w naszych kuchniach. Posiadają niezwykle niski indeks glikemiczny i dużo błonnika, dzięki czemu sprzyjają kontroli i utrzymaniu wagi.
- Migdały Nasiona migdałowca (często mylone z orzechami) zawierają znaczne ilości witaminy B2, antyoksydantów i drogocennego błonnika. Zmniejszają ryzyko chorób serca i skutecznie redukują dolegliwości związane z układem pokarmowym, takie jak zgaga i nudności.
- Płatki jaglane Bezglutenowe płatki jaglane to bogate źródło witamin z grupy B, żelaza, fosforu i magnezu. Zwiększają uczucie sytości i korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego dzięki wysokiej zawartości błonnika. Płatki posiadają ponadto właściwości antyoksydacyjne i wspomagają regenerację mięśni, co sprawia, że często wybierane są przez sportowców.
- Naturalne płatki kokosowe Kruche płatki kokosa to bogate źródło białka, magnezu, żelaza i potasu. Zawierają ponadto wysoką dawkę kwasu foliowego i witaminy E. Średnio-łańcuchowe tłuszcze nasycone (MCT) obecne w składzie płatków kokosowych polecane są dla osób dbających o wagę, gdyż nie posiadają tendencji do odkładania się w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dzięki zawartości błonnika dodatkowo wspomagają przemianę materii.
- Cukier kokosowy Cukier palmowy posiada wyjątkowo niski indeks glikemiczny, dlatego z powodzeniem może być spożywany także przez osoby przestrzegające diety i diabetyków. Produkowany jest przez wygotowanie syropu z palmy kokosowej. Nierafinowany cukier kokosowy nie jest pozbawiony minerałów – można w nim znaleźć m.in. potas, fosfor i żelazo.
- Syrop klonowy Ten złocisty, gęsty syrop to nic innego jak odparowany sok pozyskiwany z drzew klonowych. Ceniony za skład pełen witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, uwagę zwraca przede wszystkim wysoką zawartością fosforu, krzemu, manganu, magnezu, potasu, sodu, wapnia i żelaza, a także witamin z grupy B. Jest bezpiecznym zamiennikiem dla miodu w kuchni alergika i weganina.
- Oliwa z oliwek Pełna kwasów omega-3 oliwa z oliwek to źródło zdrowych, nienasyconych tłuszczy, które skutecznie obniżają poziom złego cholesterolu we krwi. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E, oliwa posiada także właściwości antyoksydacyjne. Wspomaga zdrową pracę jelit i przyswajanie niezbędnych składników odżywczych, a dodatkowo cechuje się właściwościami bakteriobójczymi.
- Sól morska Naturalna sól morska nie jest poddawana chemicznej obróbce, dzięki czemu w swoim składzie zachowuje znacznie więcej wartości odżywczych. Suszone na słońcu kryształki soli stanowią nie tylko cenne źródło sodu, ale są także bogata w jod i magnez.