Ciemna czekolada o intensywnym, wyrafinowanym smaku przełamana soczystą nutą liofilizowanej mandarynki – to duet, który uzależnia od pierwszej łyżki. Klasyczne połączenie w nowej, wyjątkowej odsłonie. Wegańska, bezglutenowa, low sugar.
Chrupiąca mieszanka na bazie naszych bezglutenowych płatków owsianych bio z dodatkiem amarantusa ekspandowanego, migdałów, nasion słonecznika i szałwii hiszpańskiej (chia). Na wyjętą z pieca granolę wykładamy dodatkowe kawałki czekolady, które zastygając, łączą poszczególne składniki.
I to właśnie ta starannie dobrana ciemna czekolada – wegańska, bez dodatku cukru, słodzona ksylitolem – jest wspaniałym tłem dla ostatniego, najbardziej charakterystycznego składnika tej granoli: liofilizowanej klementynki. Owocowe cząstki wnoszą naturalną słodycz i świeży cytrusowy smak. Są chrupiące, a jednocześnie rozpływają się w ustach. Przełamują i podkreślają czekoladowy charakter granoli.
Clementine Intense to granola z linii low sugar – skomponowana z myślą o osobach, które unikają cukru, cenią sobie proste receptury i składniki najwyższej jakości. Wybitnie czekoladowa, subtelnie słodka. Pełnia smaku bez kompromisów!
Co sprawia, że Clementine Intense Granola jest tak smaczna i pełna wspaniałych właściwości?
- Czekolada – ciemna, wegańska, słodzona ksylitolem. Wybrałyśmy ją z myślą o osobach, które uwielbiają kakaowo-czekoladowe nuty, ale świadomie rezygnują z dodatku cukru.
- Liofilizowana klementynka – hybryda mandarynki i gorzkiej pomarańczy. Jest nie tylko pyszna, ale i zdrowa – zawiera minerały ważne między innymi dla funkcjonowania serca: potas i kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.
- Płatki owsiane – jak każda nasza granola, również Clementine Intense bazuje na płatkach z certyfikatem BIO. Są delikatne, bez łyka i mącznego posmaku. Stanowią źródło magnezu, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wspierają trawienie, mają dobry wpływ na poziomy cukru we krwi i cholesterolu.
- Amarantus ekspandowany – wartościowe źródło żelaza, witamin z grupy B i błonnika pokarmowego, sprzyja utrzymaniu uczucia sytości.
- Nasiona szałwii hiszpańskiej (chia) – składnik bogaty w białko i błonnik oraz kwasy omega-3, wspiera procesy trawienne. Superfood polecany osobom dbającym o zdrowie i będącym na redukcji.
- Nasiona słonecznika, oliwa z oliwek – czyli składniki pełne zdrowych tłuszczów, niezbędnych dla prawidłowego rozpuszczania się witamin A, D, E i K.
- Migdały – są źródłem witaminy B2, bogate również w antyoksydanty, wapń, fosfor i potas. Pozytywnie wpływają na działanie układów krwionośnego i pokarmowego.