Fasola czerwona Kidney idealnie nadaje się jako smakowite nadzienie do naleśników oraz jako główny składnik jednorodnych potraw. Ta odmiana jest szczególnie polecana do przygotowania dania z kuchni meksykańskiej, jakim jest Chilli con carne. Lub jej wegetariańskiej wersji: Chilli sin carne.
Fasola czerwona Red Kidney nosi w sobie wartości odżywcze, które doceni każdy koneser smaku.
Wartość energetyczna tej fasoli na 100 g wynosi 1170 kJ / 279 kcal. Zawartość tłuszczów jest minimalna – zaledwie 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g. Węglowodany stanowią 29 g, przy czym zawartość cukrów wynosi 2,2 g. Białko, dostarczające cenne składniki odżywcze, wynosi imponujące 26 g. Sól występuje w minimalnej ilości – 0,06 g. Ponadto fasola czerwona Kidney jest źródłem błonnika w ilości 0,70 g.
Produkt nie zawiera konserwantów.
Kraj pochodzenia: USA
Wartość energetyczna (w 100 g): 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcze:0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany: 29 g, w tym cukry 2,2 g
Białko: 26g
Sól: 0,06g
Błonnik: 0,70