Fasolka biała Jaś to wyjątkowy produkt, który zdobył szerokie uznanie jako nieodłączny składnik popularnej, polskiej potrawy – „fasolki po bretońsku”. Świeża i smaczna, fasolka Jaś doskonale nadaje się do przygotowywania zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do dodawania do sałatek.
Jej wartość energetyczna, liczona na 100g, wynosi 1302 kJ / 315 kcal. Fasolka ta cechuje się również niską zawartością tłuszczu (1,6 g), węglowodanów (45,9g) oraz cukrów (2,7 g), a jednocześnie bogata jest w białko (21,4g) i błonnik (15,7g). Posiada bardzo niską ilość soli (0,05g).
Produkt bez konserwantów.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość energetyczna (w 100 g): 1302 kJ / 315 kcal
Tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany: 45,9 g, w tym cukry – 2,7 g
Białko: 21,4 g
Sól: 0,05 g
Błonnik: 15,7 g