Oto naturalna czekolada wytworzona z ziarna kakaowego Ruby o wyjątkowej różowej barwie i intensywnym, gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości.
Czekolada nie posiada dodatku aromatów i barwników, a wszystkie jej wyjątkowe cechy pochodzą prosto z ziarna kakaowego.
Czekolada rubinowa charakteryzuje się idealną płynnością (3/5), która czyni ją uniwersalną w zastosowaniu. Posiada status kuwertury czekoladowej, ponieważ zawiera więcej masła kakaowego.
Idealnie sprawdzi się do:
- tworzenia pralin, batonów i tabliczek czekoladowych
- kremów, musów i nadzień,
- wypieków i deserów,
- oblewania i dekorowania,
- czekolady na gorąco,
- a także do podjadania solo!
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat waniliowy, zawartość kakao minimum 47,3%