Odbiory osobiste w 6 miastach – Łódź, Warszawa, Poznań, Kraków, Wrocław, Piła!

Produkty » Żywność » Oleje i octy » BIO Olej rzepakowy o smaku masła w szklanej butelce
produkt BIO

Złoto Polskie

BIO Olej rzepakowy o smaku masła w szklanej butelce

Najwyższej jakości ekologiczny olej z zarodków rzepaku o smaku masła tłoczony na zimno z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej. Produkt 100% roślinny, bez laktozy, bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe jest optymalnym rozwiązaniem dla świadomego odżywiania. Jego delikatna nuta smaku masła jest jego największym walorem.
Cena:
od 8,28 
Kod produktu:
1243
Wysyłka w:
24h

BIO Olej rzepakowy o smaku masła w szklanej butelce

Najwyższej jakości ekologiczny olej z zarodków rzepaku o smaku masła tłoczony na zimno z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej.

Produkt 100% roślinny, bez laktozy, bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe jest optymalnym rozwiązaniem dla świadomego odżywiania. Jego delikatna nuta smaku masła jest jego największym walorem.

Innowacyjność produkcji olejów rzepakowych Złoto Polskie polega na tym, że nasiona przed procesem tłoczenia pozbawiane są gorzkiej okrywy nasiennej i olej tłoczony jest wyłącznie z liścienia i zarodka ziarna rzepaku. Taki proces produkcji olejów ma wpływ na poprawę cech sensorycznych: barwy, zapachu i smaku, które gwarantują powrót konsumenta do sklepu po produkt. Obecnie w Polsce nie występuje porównywalny produkt o tak doskonałych walorach smakowych.

Certyfikat ekologiczny (logo zielonego listka na etykiecie) to gwarancja najwyższej jakości oraz pewność, że surowiec pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych, na których nie stosuje się substancji toksycznych, a proces produkcji jest przyjazny dla środowiska.

Wszystkie oleje firmy Złoto Polskie to oleje pochodzące z pierwszego tłoczenia na zimno, nierafinowane.

Ekologiczny olej z zarodków rzepaku o smaku masła pozyskiwany jest z obłuszczonych nasion rzepaku (zarodki rzepaku). Dodatek naturalnego, roślinnego aromatu nadaje olejowi delikatny posmak masła. Polecany szczególnie tym, którzy lubią masło a świadomi współczesnych zasad dietetycznych chcą z niego zrezygnować. Olej rzepakowy o smaku masła to znakomita alternatywa dla wegan i wegetarian. Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia na zimno olej jest taki sam jak w nasionku oraz zachowuje wszystkie cenne właściwości. Olej nie zawiera kwasu erukowego.

Olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które są niezwykle istotne dla organizmu i powinny być dostarczane wraz z pożywieniem w ramach zbilansowanej diety.

 

Właściwości Ekologicznego oleju z zarodków rzepaku:

– Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe zawarte w oleju biorą udział w budowie błony komórkowej, więc wspomagają prawidłowy rozwój i zdrowie całego organizmu

– Kwas oleinowy (z grupy jednonienasyconych kwasów tłuszczowych typu omega-9) przyczynia się do obniżenia poziomu trójglicerydów oraz „złego” cholesterolu (LDL)

– Obecna w oleju witamina E eliminuje nadmierną ilość wolnych rodników. Wspomaga tym samym leczenie chorób alergicznych i autoimmunologicznych (toczeń, łuszczyca i stwardnienie rozsiane).

– Nienasycone kwasy tłuszczowe przyczyniają się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, wpływają korzystnie na układ krwionośny.

– Wysoka zawartość steroli roślinnych w oleju z zarodków rzepaku  wspomaga produkcję części hormonów oraz wpływa na poziom korzystnego cholesterolu (HDL)

 

Olej możesz zakupić w pięciu pojemnościach: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml, 1000 ml.

Zastosowanie:

Produkt przeznaczony do codziennego przygotowywania posiłków.

Doskonale sprawdzi dodatek do potraw. Świetnie nadaje się jako składnik dressingów i sosów do sałatek, surówek oraz gotowanych warzyw. Sprawdzi się również do polewania ugotowanych ziemniaków, kasz, ryżu lub pierogów.

Idealny do pieczenia ciast –  80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła. Ciasto z dodatkiem oleju jest szczególnie wilgotne, naturalnie  pulchne i pozostaje długo świeże. Produkt nadaje się również do lekkiego smażenia i opiekania.

BIO Olej rzepakowy o smaku masła w szklanej butelce

BIO Olej rzepakowy o smaku masła w szklanej butelce

Najwyższej jakości ekologiczny olej z zarodków rzepaku o smaku masła tłoczony na zimno z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej.

Produkt 100% roślinny, bez laktozy, bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe jest optymalnym rozwiązaniem dla świadomego odżywiania. Jego delikatna nuta smaku masła jest jego największym walorem.

Innowacyjność produkcji olejów rzepakowych Złoto Polskie polega na tym, że nasiona przed procesem tłoczenia pozbawiane są gorzkiej okrywy nasiennej i olej tłoczony jest wyłącznie z liścienia i zarodka ziarna rzepaku. Taki proces produkcji olejów ma wpływ na poprawę cech sensorycznych: barwy, zapachu i smaku, które gwarantują powrót konsumenta do sklepu po produkt. Obecnie w Polsce nie występuje porównywalny produkt o tak doskonałych walorach smakowych.

Certyfikat ekologiczny (logo zielonego listka na etykiecie) to gwarancja najwyższej jakości oraz pewność, że surowiec pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych, na których nie stosuje się substancji toksycznych, a proces produkcji jest przyjazny dla środowiska.

Wszystkie oleje firmy Złoto Polskie to oleje pochodzące z pierwszego tłoczenia na zimno, nierafinowane.

Ekologiczny olej z zarodków rzepaku o smaku masła pozyskiwany jest z obłuszczonych nasion rzepaku (zarodki rzepaku). Dodatek naturalnego, roślinnego aromatu nadaje olejowi delikatny posmak masła. Polecany szczególnie tym, którzy lubią masło a świadomi współczesnych zasad dietetycznych chcą z niego zrezygnować. Olej rzepakowy o smaku masła to znakomita alternatywa dla wegan i wegetarian. Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia na zimno olej jest taki sam jak w nasionku oraz zachowuje wszystkie cenne właściwości. Olej nie zawiera kwasu erukowego.

Olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które są niezwykle istotne dla organizmu i powinny być dostarczane wraz z pożywieniem w ramach zbilansowanej diety.

 

Właściwości Ekologicznego oleju z zarodków rzepaku:

– Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe zawarte w oleju biorą udział w budowie błony komórkowej, więc wspomagają prawidłowy rozwój i zdrowie całego organizmu

– Kwas oleinowy (z grupy jednonienasyconych kwasów tłuszczowych typu omega-9) przyczynia się do obniżenia poziomu trójglicerydów oraz „złego” cholesterolu (LDL)

– Obecna w oleju witamina E eliminuje nadmierną ilość wolnych rodników. Wspomaga tym samym leczenie chorób alergicznych i autoimmunologicznych (toczeń, łuszczyca i stwardnienie rozsiane).

– Nienasycone kwasy tłuszczowe przyczyniają się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, wpływają korzystnie na układ krwionośny.

– Wysoka zawartość steroli roślinnych w oleju z zarodków rzepaku  wspomaga produkcję części hormonów oraz wpływa na poziom korzystnego cholesterolu (HDL)

 

Olej możesz zakupić w pięciu pojemnościach: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml, 1000 ml.

Zastosowanie:

Produkt przeznaczony do codziennego przygotowywania posiłków.

Doskonale sprawdzi dodatek do potraw. Świetnie nadaje się jako składnik dressingów i sosów do sałatek, surówek oraz gotowanych warzyw. Sprawdzi się również do polewania ugotowanych ziemniaków, kasz, ryżu lub pierogów.

Idealny do pieczenia ciast –  80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła. Ciasto z dodatkiem oleju jest szczególnie wilgotne, naturalnie  pulchne i pozostaje długo świeże. Produkt nadaje się również do lekkiego smażenia i opiekania.

BIO Olej rzepakowy o smaku masła w szklanej butelce

Produkty powiązane

Brak powiązanych produktów

Inni klienci kupili również

10,80 

/ 0.1 kg
(1 kg = 108,00 zł)

1,00 

/ 0.1 kg
(1 kg = 4,00 zł)

0,40 

/ 0.1 kg
(1 kg = 0,80 zł)

3,00 

/ 0.025 kg
(1 kg = 120,00 zł)